Jdi na obsah Jdi na menu
 


Masopust - Frgál

article preview

 

Suroviny: těsto - 300g hladké mouky, 200g hrubé mouky, 120g cukru moučka, 2 žloutky, 120g rozpuštěného vlažného másla, 5g soli, větší špetka citrónové kůry, 220 - 250ml mléka, 30g čerstvého droždí

náplň - maková - zakoupíte k dodělání v obchodě, tvarohová - přidáte cukr krupici (dle chutě), trochu mléka,  povidlová, ořechová - zakoupíte k dodělání v obchodě

drobenka - 250g - 350g  polohrubé mouky, 200g másla, 200g cukru moučka

okraje - potřeme rozpuštěným máslem

 

Zpracování: do 100ml vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, lžíci hladké mouky a vmícháme kvásek, necháme 15 minut vzejít

do mísy prosejeme dvě mouky, cukr, 5g soli, citronovou kůru a vše promícháme, přidáme žloutky, mléko a vzešlý kvásek, uhněteme těsto, necháme míchat 10 min. 

přilejeme rozpuštěné vlažné máslo a hnětete ještě 10 - 15 minut, těsto by mělo být vláčné, mělo by se málo odlepovat od mísy, mísu přikryjete utěrkou, necháme kynout 60 - 90 minut

mezitím si udělejte drobenku z výše uvedených ingrediencí

vykynuté těsto přesuneme z mísy na vál, rozdělíme na čtvrtiny a uděláme 4 bochánky, ze 4 bochánků, vyválíme 4 placky - každá o průměru 30cm

každý koláč potřeme připravenou náplní, posypeme drobenkou, necháme 10 minut kynout, potřeme okraje rozpuštěným máslem

předehřejeme troubu na 180°C - 190°C, pečeme 14 - 17 minut

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář